HATÁRTALANUL

Erdélyi kiránduláson vett részt egy nyertes pályázatnak köszönhetően a Pallasz Athéné Egyetem Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola 7. osztályos diákcsoportja 2016. október 5-7-ig. A Kecskemét-Nagyvárad-Kalotaszenkirály-Kolozsvár-Gyulafehétvár-Világos-Arad-Kecskemét útvonalat járták be.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett tanulmányi kirándulás hetedikeseknek elnevezésű, HAT-16-01 kódjelű Pályázati kiírásra benyújtott (HAT-16-01-0599) „Petőfisek a Hadak” útján című pályázat 637.000 forint vissza nem térintendő támogatásban részesült.

A nyertes pályázatnak köszönhetően a diákok a Kecskemét-Nagyvárad-Kalotaszenkirály-Kolozsvár-Gyulafehétvár-Világos-Arad-Kecskemét útvonalat járták be.

A tanulmányút tematikája az 1848/49-es forradalom és szabadságharc köré épült, az iskola névadója, Petőfi Sándor előtt is tisztelegve. A tanulók közös megemlékezésen vettek részt a kalotaszentkirályi Ady Endre Általános Iskola diákjaival. Megtapasztalták a nemzeti összetartozás élményét, megkoszorúzták az útvonalba eső emlékhelyeket, és felkeresték a történelmi nevezetességeket. Célunk volt a tanultak élményalapú bővítése, elmélyítése, közösségerősítő társas kapcsolatok, és új, a határon átívelő diákbarátságok létesítése.

A „Petőfisek a Hadak Útján!” c. pályázat a Határtalanul c. program támogatásával valósult meg.

Képeket erre a linkre kattintva láthatnak az útról.

Comments are closed.
Óvodai jelentkezés INFÓ
Az óvodába való jelentkezés folyamatos. A szabad férőhelyekről érdeklődhet bármelyik megadott elérhetőségen. A lenti gombra kattintva további információkat tudhat meg.
Tovább
Legújabb bejegyzések
Összes megtekintése
LANGUAGECERT