A mi Petőfink

Iskolánk 7.b osztálya lelkesen készült a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Közművelődési Egyesület által meghirdetett „A MI PETŐFINK” videós vetélkedőre. Az eredményhirdetés 2022. november 12-én volt Kiskunfélegyházán, ahol Bács-Kiskun megye Petőfi Sándor nevét viselő iskoláinak csapatai jelentek meg.

7.b osztályos tanulóink közül Gergely Áron, Nagy Dimitra Anna, Popelyák Zombor képviselték iskolánkat Jurik Erika (osztályfőnök) és Oravecz Márta (magyartanár) kíséretében.

A zsűri véleménye alapján informatív, szerkezetileg jól átgondolt kisfilmet készítettünk. Erős pozitívumként említették a kecskeméti Petőfi emlékhelyek felkeresését és az ott történő forgatásokat. Érdekesnek találták igazgatónőnkkel, Dr. Szabó Ildikóval készített interjúnkat, valamint iskolánk programjait: a Petőfi-sétát és a Petőfi-borestet.

A városházán az egész napos program része volt a szakmai zsűri értékelése, majd megtekintésre került az előzetesen elkészített és beküldött kilenc videó, melyeket Bács-Kiskun megye Petőfi nevét viselő iskolái készítettek. Ezt követően Petőfi megzenésített verseit hallhattuk a Széljáró Balladás Együttestől. A városi könyvtárban Juhász István Petőfi-kutató a költő diákkoráról mesélt, majd Petőfi-séta keretében koszorúzás zajlott a Petőfi-szobornál, a Hattyúháznál és a Petőfi Emlékháznál. Itt Petőfi Sándorhoz és családjához köthető dokumentumokat, tárgyi emlékeket tekintettünk meg.

 

Tartalmas, emlékezetes napot töltöttünk Kiskunfélegyházán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Óvodai jelentkezés INFÓ
Az óvodába való jelentkezés folyamatos. A szabad férőhelyekről érdeklődhet bármelyik megadott elérhetőségen. A lenti gombra kattintva további információkat tudhat meg.
Tovább
Legújabb bejegyzések
Összes megtekintése
LANGUAGECERT