A magyar nyelv napja

Fontosnak tartjuk az anyanyelvi és irodalmi nevelést, az igényes nyelvhasználóvá és olvasóvá nevelést iskolánkban a mindennapokban éppúgy, mint a magyar nyelv hivatalossá válásának évfordulóján.

A magyar nyelv napján, 2023. november 13-án iskolánk 5. és 6. évfolyamos tanulói csatlakoztak ahhoz a többoldalú kulturális együttműködéshez, mely közös szavalást kezdeményezett Balatonfüred, Komárom, Vác, Gyula városok  és Debrecen, Győr, Szolnok, Kecskemét megyei jogú városok diákjai számára.

Az idei megemlékezés Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójához kötődött, ezért Petőfi Sándor Füstbement terv című versét szavalták egyidőben, november 13-án 11 órakor. A tanulók felkészítői: Bolyós-Vida Julietta, Jakobicz Dorottya, Kovács Enikő és Oravecz Márta tanárnők voltak.

Délután PETŐFI ÉS A KÉPZŐMŰVÉSZET címmel a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban tartott rendhagyó művészettörténeti órán vettek részt felsős tanulóink. Gyergyádesz László, Móra Ferenc-díjas művészettörténész vetített képes, interaktív előadására az 5-8. évfolyamos tanulóinkat Bolyós-Vida Julietta, Kovács Enikő és Oravecz Márta tanárnők kísérték el.

Comments are closed.
Óvodai jelentkezés INFÓ
Az óvodába való jelentkezés folyamatos. A szabad férőhelyekről érdeklődhet bármelyik megadott elérhetőségen. A lenti gombra kattintva további információkat tudhat meg.
Tovább
Legújabb bejegyzések
Összes megtekintése
LANGUAGECERT