Ismét Usborne könyvvásár!

Nagy sikerű idegennyelvi könyvvásárt rendeztünk iskolánkban 2022. november 30-án. A Free Books for Schools Programba idén már harmadik alakommal kapcsolódtunk be. Az USBORNE kiadó színvonalas, tartalmas és gondolatébresztő kiadványai méltán népszerűek tanulóink, tanáraink és szüleik körében egyaránt. Mindannyian vártuk idén is a könyvvásárt, hisz tudtuk, mire számíthatunk. A kéttannyelvű osztályokban tanuló diákjaink már többnyire előre kaptak egy pénzösszeget szüleiktől, amiért könyveket vásárolhattak. Elsősorban a szépirodalom, ifjúsági regények voltak népszerűek.

Miért kedveljük a FBS programot? A program kiválóan illeszkedik iskolánk nyelvoktatási koncepciójába és emellett hozzájárul tanulóink olvasóvá neveléséhez – idegen nyelven is. A vásárlási lehetőség mellett hasznosnak találjuk a workshopokat is, amiket a terjesztő tart a diákcsoportjaink számára. A programnak köszönhetően iskolánk könyvtári állománya gyarapodik, hisz az eladott könyvek után 20% értékben az iskola könyvtára adományba kapja a forgalmazótól a tanárok által előzetesen kiszemelt könyveket, melyek így mindenki számára elérhetőek lesznek az iskolában.

Különös szeretettel forgatjuk és használjuk a célnyelvi civilizáció órákon az informatív, ízléses és gazdagon illusztrált kiadványokat. A történelmi témájú könyvek az idegen nyelven tanult világtörténelem órákon kerülnek leginkább hasznosításr. Az olvasmányokat is kedveljük, a jövőben azt szeretnénk, ha egy-egy kiadványból több példány is rendelkezésre állna, hogy akár komplett történeteket is fel tudjunk dolgozni.

Köszönjük mindenkinek a vásárlást, Áginak a munkáját, és hasznos olvasást kívánunk mindenkinek!

Iskolánkban már az első évfolyamon megkezdődik a nyelvoktatás. Az angol-magyar, német-magyar két tanítási nyelvű osztályainkban magas óraszámban tanulják az angolt ill. németet a gyerekek, ezen kívül bizonyos tantárgyakat is célnyelven sajátítanak el. A tantárgyak kiválasztásánál figyelembe vesszük a gyerekek életkori sajátosságait is. Alsó tagozaton elsősorban ének, rajz, technika és testnevelés órák tanítása történik idegen nyelven, felső tagozaton a rajz, testnevelés, ének mellé a célnyelvi civilizáció csatlakozik be, majd hetedik osztálytól a történelem (az egyetemes történelmet tanítjuk idegen nyelven). Célunk, hogy mind az anyanyelvi, mind a célnyelvi kommunikációs készségeket fejlesszük, és ezen kívül az, hogy tanulóink a célnyelvi országok kultúráját is elmélyültebben megismerhessék a matematika, a humán és a természettudomány tagozatokon. A program ugyanakkor közelebb hozza az idegen nyelvet a nem kéttannyelvű osztályokban tanulók számára is.


B.Horváth Judit

munkaközösség vezető

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Óvodai jelentkezés INFÓ
Az óvodába való jelentkezés folyamatos. A szabad férőhelyekről érdeklődhet bármelyik megadott elérhetőségen. A lenti gombra kattintva további információkat tudhat meg.
Tovább
Legújabb bejegyzések
Összes megtekintése
LANGUAGECERT