Petőfi küldöttei

November 18-án, pénteken iskolánk csapata, Petőfi küldöttei, a szegedi szervezésű Görgey Artúr Történelemversenyen vettek részt. Csapatunk tagjai: Csikai Gabriella és Csikai Zsófia 7.b, Pogány Bence 8.c osztályos tanulók. A verseny témája: Magyarok a nagy háborúban címet kapta, az első világháborúról, különös tekintettel az olasz frontról készültünk a megadott szakirodalom segítségével. A gyerekek nagyon ügyesen szerepeltek, második helyezést értek el. 

A verseny kétfordulós, az első forduló feladata egy szelfi készítése volt, amit egy kecskeméti első világháborús emlékművet kellett bemutatni. A második fordulón egy részletes feladatlapot töltött ki a csapat. A feladatlapok javítása alatt világháborús kiállítást tekinthettünk meg, valamint érdekes előadásokat hallgathattunk középiskolai, főiskolai tanároktól – általános iskolai gyerekek számára megfogalmazva.

A Petőfi küldöttei csapat felkészítő tanárai: Doróné Varga Nikolett és Somogyi Haroldné.

 

Gratulálunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Óvodai jelentkezés INFÓ
Az óvodába való jelentkezés folyamatos. A szabad férőhelyekről érdeklődhet bármelyik megadott elérhetőségen. A lenti gombra kattintva további információkat tudhat meg.
Tovább
Legújabb bejegyzések
Összes megtekintése
LANGUAGECERT