Tájékoztató az elsős beiratkozásról, 2021/2022-es tanév

A 27/2020. (VIII. 11.) EMMI rendelet a 2020/2021 tanév rendjéről 7 §, valamint az Nkt. 50. § (7) bekezdése alapján az iskola első évfolyamára a tanköteles tanulókat a 2021/2022-es tanévre 2021. április 15-16-án kell beíratni.

A beiratkozás időpontja:
2021. április 15-16. (csütörtök – péntek) 8 – 19 óra között.

Az iskolai beiratkozás helyi rendje az alábbiak szerint kerül szabályozásra:
Módjai:

  • személyes megjelenéssel – az iskola titkárságán (6000 Kecskemét, Mészöly Gyula tér 1-3.), vagy
  • elektronikus úton – a kitöltött „Szándéknyilatkozat” petofi@kre.hu e-mail címre történő visszaküldésével.

Ha a szülő, törvényes képviselő (a továbbiakban együtt: szülő) nem a kötelező felvételt biztosító általános iskolába szeretné gyermekét beíratni, akkor a beiratkozás a szülői szándék bejelentésére vonatkozó szülői szándéknyilatkozat tételével – a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevének és címének megjelölésével – indul, mely az iskola honlapjáról (https://iskola.pski.hu) letölthető. A mindkét szülő által aláírt szándéknyilatkozatot vagy a személyes megjelenéskor kérjük a többi dokumentummal leadni, vagy szkennelve a petofi@kre.hu e-mail címre kérjük visszaküldeni 2021. április 16. napján 19 óráig. A szándéknyilatkozat leadásával vagy megküldésével egyidejűleg kérjük a Nyilatkozat a törvényes képviseletről szóló dokumentum leadását vagy megküldését is.

Szándéknyilatkozat, valamint Nyilatkozat a törvényes képviseletről a Károli Gáspár Egyetem Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda általános iskolai feladatellátási helyén, a Kecskemét, Mészöly Gyula tér 1 –3. szám alatti portáján személyesen is felvehető.

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:

  • a gyermek születési anyakönyvi kivonata,
  • a gyermek nevére kiállított személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolvány,
  • a gyermek TAJ-kártyája,
  • a szülő személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolványa.

A 19/2021 (III. 10.) EMMI határozat értelmében a szülőnek/gondviselőnek nem szükséges feltétlenül személyesen megjelennie az intézményben, hanem elektronikusan is eljárhat. Elektronikus beiratkozás esetén a dokumentumokat a gyermek iskolai megjelenésének első napján szükséges bemutatni.

A beiratkozással kapcsolatban felmerülő kérdéseire a 06 76/517-416-os telefonszámon vagy a petofi@kre.hu e-mail címen kaphat.

Comments are closed.
Óvodai jelentkezés INFÓ
Az óvodába való jelentkezés folyamatos. A szabad férőhelyekről érdeklődhet bármelyik megadott elérhetőségen. A lenti gombra kattintva további információkat tudhat meg.
Tovább
Legújabb bejegyzések
Összes megtekintése
LANGUAGECERT