Rendek Róbertné

„A világ legszebb muzsikája, a gyermek csengő kacagása!”

Általános és középiskolai tanulmányaimat a Kodály iskolában végeztem, majd a Kecskeméti Tanítóképző Főiskolán 1992-ben szereztem óvodapedagógusi diplomát. Pedagógiai munkám elismeréseként, a kiváló oktató-nevelő munkámért 2009-ben „Az év pedagógusa” címet kaptam. 2015 óta – 2021 januárjától mesterpedagógusként – dolgozom a Bocskai utcai Óvodában. Pedagógiai munkámban fontosnak tartom a korszerűséget, eredményességet és az értékekre épülő folyamatos megújulást. Szakirányú képzéseim különböző területekre terjednek ki: láb- és tartásjavító mozgás, játékkészítés és kézművesség, környezettudatosság, tehetséggondozás, ének-zene, bábjáték. Színjátszórendezői és pedagógiai bábjátékos, bábcsoport vezetői- rendezői végzettséggel rendelkezem. 2010-ben szakvizsgáztam, a megszerzett fejlesztőpedagógiai ismeretekkel és a képzéseken megszerzett tudással, több, mint 20 év gyakorlati és szakmai tapasztalattal végzem a gyermekek iskolai életre való felkészítését, fejlesztését, tehetséggondozását.

Pedagógiai munkám célja, hogy a rám bízott gyermekekben megerősítsem azokat a képességeket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy az életben sikeresen és biztosan megállják a helyüket, hogy boldog felnőtté váljanak. Fontosnak tartom, hogy legyen lehetőségük a világ felfedezésére, rácsodálkozzanak a világ szépségeire. A művészetek eszközeivel, a gyermekközösséggel együttműködve teremtem meg mindennapjaink vidámságát, biztosítva ezzel a boldog óvodáskort a hozzám járó gyermekek számára. Három felnőtt gyermekem van.

Az intézmény gyermekvédelmi felelőseként célom az óvodába járó gyermekek és családok jogainak érvényesítése, a családok védelme, és a családokhoz igazodó személyes segítségnyújtás megszervezése. Szakvizsgát szereztem gyermek- és családvédelem módszertani ismeretekből, gyermekvédelmi és gyermekjogi képzéseken veszek részt, folyamatosan megújítva, korszerűsítve megszerzett ismereteimet.

Munkaközösség vezetőként, mesterpedagógusként, feladatom az óvodában folyó szakmai munka folyamatos megújulásának támogatása, a minőségi, korszerű módszertani ismeretek belsővé válásának elősegítése, támogatása.

Két sikeres intézményi pályázat fűződik a nevemhez, mindkettő a népi kultúra ápolását és a tehetséggondozást támogatta („Ládafia –kisgyermekek öröksége;  „Kincses Kultúróvoda”). Mindkét pályázat lehetőséget adott az intézményünk által kiemelt értékek, a művészetek és a hagyományok magasabb szintű közvetítésére.

A Báron Bábos Műhely egyik alapítójaként célom, a bábjáték népszerűsítése, alkalmazásának elősegítése. Az Óvodák Országos Közösségének alakulása óta tagja vagyok, célunk a gyermekközpontú óvodai nevelés jövőjét biztosító értékek széles körben történő bemutatása, közvetítése.

Óvodai jelentkezés INFÓ
Az óvodába való jelentkezés folyamatos. A szabad férőhelyekről érdeklődhet bármelyik megadott elérhetőségen. A lenti gombra kattintva további információkat tudhat meg.
Tovább
Legújabb bejegyzések
Összes megtekintése
LANGUAGECERT