Újabb matematikai siker a Dürer versenyen

Kora reggel, az induláskor nagyon izgatottak voltunk valamennyien. Az autóban sokat beszélgettünk, szinte elrepült az idő, pedig Miskolc nincs közel!

Gyors regisztrálás után a kétórás fordulóval kezdődött a verseny, ahol kidolgozós feladatokat kellett megoldanunk. A nap hátralévő részében matematikai játékokban vettünk részt, különböző rejtvényeket oldottunk meg. A jutalom mindig „Dürer Dollár” volt, amiből 400-at sikerült összegyűjtenünk hetünknek, mert persze Tibi bácsi is csatlakozott hozzánk. Másnap reggel egy másfélórás „szaladgálós” versennyel kezdtünk, majd egy „Fele sem igaz!” vetélkedőn vettünk részt. Az egyik legérdekes esemény a licitálás volt, a megszerzett dollárokért kisebb ajándékokat (pl.: társasjáték, illatgyertya, torta) lehetett vásárolni.

A legizgalmasabb persze az eredményhirdetés volt! Nagyon boldogok voltunk, hiszen a Mosoly nevű csapatunk (Bravik Réka, Kovács Áron és Orlov Anna Lujza) a 12. helyen végzett. Nekünk, a Három nagyokos nevű csapatnak (Babai Hédi, Doró Zsombor és Horváth Ákos) pedig a 3. helyet sikerült megszereznünk.

Hazafelé az autóban már nagyon fáradtan, de vidáman utaztunk. Beszélgetés közben szinte minden szóból egy dal született. A legikonikusabb szó a „puzli” volt, ami a puzzle szóból eredt.

Szerintem mindenkinek örök emlék marad ez a hétvége. Köszönjük Nagy Tibor tanár úrnak, hogy felkészített és elvitt bennünket erre a nagyszerű versenyre!

 

Babai Hédi

Comments are closed.
Óvodai jelentkezés INFÓ
Az óvodába való jelentkezés folyamatos. A szabad férőhelyekről érdeklődhet bármelyik megadott elérhetőségen. A lenti gombra kattintva további információkat tudhat meg.
Tovább
Legújabb bejegyzések
Összes megtekintése
LANGUAGECERT