Méhecske csoport

“Az egész gyermek olyan, mint egyetlen érzékszerv, minden hatásra reagál, amit emberek váltanak ki belőle. Hogy egész élete egészséges lesz-e vagy sem, attól függ, hogyan viselkednek a közelében.”

Rudolf Steiner

Vegyes életkorú csoportunkban fontos szerepe van az érzelmi nevelésnek, a szeretetnek, a megértés gyakorlásának, az egymáshoz való alkalmazkodás fontosságának, amelyek elősegítik a gyermekek feladattudatának, helytállásának, kitartásának, türelmüknek a fejlesztését. ÖKO csoport lévén nagy hangsúlyt fektetünk a környezettudatos viselkedés megalapozására. A természet szeretete, óvása fontos számunkra, így fontos szerepet kapnak az élmény- és tapasztalatszerző kirándulások, séták, illetve a folyamatos és alkalomszerű gyűjtőmunkák. Alapelvként valljuk, hogy a “gyermek tevékenység és tapasztalás közben fejlődik a leghatékonyabban”. A nevelőmunkánk során első lépésként a gyermekek alapos megismerésére törekszünk, így kiemelt feladatunknak tekintjük az egyéni különbségek feltárását, az eltérések ismeretében a személyiség differenciált fejlesztését. Célunk, minden gyermek egyéni szükségleteinek maximális kielégítése, az egyéni bánásmód alkalmazásával.

Előző hír

Következő hír

Comments are closed.
Óvodai jelentkezés INFÓ
Az óvodába való jelentkezés folyamatos. A szabad férőhelyekről érdeklődhet bármelyik megadott elérhetőségen. A lenti gombra kattintva további információkat tudhat meg.
Tovább
Legújabb bejegyzések
Összes megtekintése
LANGUAGECERT